Инфо

19. јун 2018.19. јун 2018.
Стаматовић: Режимски откупљивачи малина понижавају произвођаче

Стаматовић: Режимски откупљивачи малина понижавају произвођаче

БЕОГРАД, 19. јуна 2018. (Бета) - Председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић изјавио је данас да "напредњачки режим" понижава 200.000 сељака који живе од производње малина и затражио је смену министра пољопривреде Бранислава Недимовића.

Он је у саопштењу затражио да се "оконча невиђена превара у којој режимски откупљивачи плаћају малину увредљивих 50 динара по килограму, док се, чак и на београдским пијацама, то воће тренутно продаје осам пута скупље".

Према речима Стаматовића, министар пољопривреде, који је понављао да откупну цену малине не одређује држава већ тржиште, "сада, уплашен најавом малинарске блокаде целе Србије и могућег ширења народног незадовољства, по ко зна који пут, лаже како ће хладњачари платити 135 динара по килограму".

"Доста је бруталне репресије над стотинама хиљада највреднијих људи у Србији, доста је селективног односа према удружењима малинара и "изненадних пријема и преговора" са одређеним представницима произвођача како би се заташкала алармантна ситуација у којој се налази целокупна малинарска производња", рекао је Стаматовић.

Оценио је да је се "годинама манипулише малинарима, давањем лажних обећања, почев од дефинисања откупне цене малине за прошлу годину, најаве изградње најмање две фабрике за прераду 5.000 тона малине, у Ариљу и Пожеги, до надокнаде за претрпљену штету проузроковану невременом, за 2017. и 2018. годину и сличним пропагандним тричаријама".

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa