Инфо

23. јануар 2023.23. јан 2023.
Изложба у Библиотеци шабачкој: Свети Сава, светли и обасјава

Изложба у Библиотеци шабачкој: Свети Сава, светли и обасјава

У среду, 25. јануара 2023. године, у 12 часова у галерији Библиотеке шабачке свечано ће бити отворена изложба „Свети Сава, светли и обасјава“, у оквиру које ће бити приказани радови са 1. књижевно-ликовног конкурса који је расписала управо Библиотека.

Циљ овог Конкурса је да богато књижевно стваралашвто инспирисано ликом и делом овог великог светитеља и просветитеља постане инспирација за настајање дечјих ликовних остварења. Поред Јелене Подгорац Јовановић, директорке Библиотеке шабачке, на отварању изложбе ће говорити и Соња Петровић Јагић, историчарка уметности и чланица Савета галерије Библиотеке шабачке.

Конкурс „Свети Сава, светли и обасјава“ био је намењен ученицима од петог до осмог разреда која похађају школу на територији града Шапца. Ликовна остварења су надахнута причама, легендама, пословицама и житијама о Светом Сави. На конкурс је пристигло преко 100 радова из 11 школа. У жирирању изложбе су учествовале чланице Савета галерије Библиотеке шабачке – Татјана Марковић, Соња Петровић Јагић, Мина Ступар и Кристина Алексић. На свечаном отварању биће додељене и три равноправне и једна специјална награда.

Заинтересовани суграђани моћи ће да погледају поставку до 20. фебруара 2023. године.
ФБ страница Библиотеке шабачке

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa