Инфо

7. фебруар 2023.7. феб 2023.
М. Репановић (фото: ВК Шабац)

М. Репановић (фото: ВК Шабац)

Шабачко европско пролеће

Тешко је размишљати о пролећу у најхладнијим данима ове зиме, но спортско, европско пролеће је ипак нешто друго, иако не прати календар, једнако је посебно и мотивишуће. Након девет година чекања Ватерполо клуб "Шабац" донео је европско спортско пролеће у наш град.

Меч у среду, 8. фебруара од 20 часова, Шабац - Вашаш, биће први у европски Шапцу који ће бити одигран у другој календарској години у односу на ону у којој је започела сезона. Шабачки ватерполисти први пут у својој историји играју четвртфинале неког европског такмичења и то другог по снази, а шабачки колективни спорт има привилегију да након готово деценије има представника међу осам најбољих клубова.

К. Шулц (фото: Глас Подриња)


Шабац је у четвртфиналу, једини је представник, не само Србије, већ и региона у овом такмичењу, а на путу до ове фазе остварио је пет победа и само два еврокуп пораза. Укупно је до сада, ове сезоне у Европи одиграо 11 мечева, остваривши шест тријумфа и пет пораза.

У Евро купу Шабац је савладао: Соларис 16:6, Трст 10:9, Екс Прованс 11:5, Јадран (ХН) 9:5, Барселону 13:10, а поражени су од Барселоне 12:11 у реваншу и Вашаша 10:4.


Иако је Вашаш велики фаворит и има предност из првог меча, мађарски великан је посластица за све Шапчане и поклонике спорта направљена од великих успеха против великана: Трста, Јадрана, Екс Прованса, Барселоне, Стеауе.

Велика прилика за спектакл и пуне трибине (фото: Глас Подриња)


Све је почело елиминацијом учесника Лиге шампиона, Црвене Звезде у плеј офу домаће лиге, потом дуплом победом против Партизана, квалификацијама за Лигу шампиона, настављено кроз јесен до пролећа, спортског, фебруарског.

Последње четвртфинале играла је Металопластика 2014. у Челенџ купу. Након тога, до ове сезоне, "пластичари" су још четири пута наступали у Европи, Медицинар једном, ВК Шабац два пута, али нису успели да дочекују други део сезоне.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa