Инфо

21. март 2023.21. мар 2023.
Глас Подриња

Глас Подриња

Признање Теслине научне фондације за коцељевачки вртић

Предшколска установа “Полетарац” из Коцељеве добитник је признања Теслине научне фондације на конференцији у Њујорку 2023.године за учешће на ликовном конкурсу за децу.

Пристигле цртеже је оцењивао жири састављен од српских и америчких чланова али и српске дијаспоре у Америци. У њему су били уметници, педагози, професори и професионални вајари.

Признање потписују Теслина научна фондација и Пертини дечји развојни центар.

Глас Подриња


На овом ликовном конкурсу, цртеж који је понео признање, дело је предшколске групе и њихових васпитачица Драгице Петковић и Миле Сарић.

“Полетарци” су препуни утисака говорили о процесу настајања овог ликовног дела, о путу на којем су најпре научили много о животу и делу великог научника. Некима се веома допало оно што је Никола Тесла изумео па су пожелели да и сами једнога дана постану проналазачи.

–Цртали смо Теслин рад, проналаске и Теслине водопаде, његову куглу, фонтану, мерач протока и цртали смо мерач брзине и неонску лампу...- утркивали су се у набрајању свих изума овог великог научника и са поносом додали да су баш за тај рад добили медаљу и захвалницу из Њујорка.

ПУ “Полетарац” и до сада је освајала велики број награда и признања у разним активностима, од спортских до драмских, али ван граница не само наше земље већ и Европе то никада пре нису учинили. Утолико је, кажу, ово прво међународно признање значајније.


Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa