Инфо

24. март 2023.24. мар 2023.
Представници удружења особа са аутизмом у Градској кући у Шапцу (Фото: Глас Подриња)

Представници удружења особа са аутизмом у Градској кући у Шапцу (Фото: Глас Подриња)

Шабац препознат као пример добре праксе у домену социјалне заштите

Поводом одржавања Годишње скупштине Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом 24. и 25. марта представници удружења особа са аутизмом током два дана бораве у Шапцу. Градоначелник др Александар Пајић овим поводом их је угостио у Градској кући.

Током састанка представљена су досадашња искуства града у области социјалне заштите

-Град Шабац је препознат као пример добре праксе у Србији и као град који има одговорну социјалну политику. Из буџета издваја више од 322 милиона динара за социјалну заштиту. Са 12 услуга и 6 права, предњачи у овој области у нашој држави, те ћемо се трудити да наставимо и у наредном периоду како бисмо били град једнаких могућности за све – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Невена Петровић Јојић председница Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом навела је да је размена искустава веома значајна, те да добре идеје и програме треба усвојити.

-Град Шабац је имплементирао све оно што је препознато у домену социјалне заштите када су особе са аутизмом у питању. Наша посета је да кроз добре примере покажемо да је све могуће слогом и заједништвом, те је Шабац одабран као град са добрим примерима - истакла је Невена Петровић Јојић.
У Шапцу браве представници 17 удружења (Фото Глас: Подриња)

М.Ж.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa