Инфо

30. март 2023.30. мар 2023.
Глас Подриња

Глас Подриња

Одржана осма седница Савета за екологију и зелену економију града Шапца

На данашњој, осмој седници Савета за екологију и зелену економију града Шапца усвојен је извештај Савета за 2022. годину. Такође, анализирана је актуелна еколошка ситуација на територији града Шапца.

Према речима градског одборника др Дејана Павловића, одређене смернице и препоруке које су изгласане на данашњој седници, Савет за екологију и зелену економију упутиће свим градским институцијама и јавним предузећима.
- Главна ствар на коју бисмо скренули пажњу је да би требало донети локални Еколошки акциони план, јер се кроз њега могу успоставити одређене мере, направити одређени планови, који би укључили све актере, јер, заиста, еколошки проблеми могу да се решавају свеобухватним деловањем, истакао је Павловић.
Др Дејан Павловић/Глас Подриња

Јозефа Јакшић, председница Еколошке едукације у Савету за екологију и зелену економију града Шапца представила је еколошки календар који ће бити подељен вртићима, основним и средњим школама на територији града Шапца.
- Захваљујући сарадњи са Саветом за екологију и зелену економију града Шапца, првенствено са господином Борисом Обреновићем, директором операције Компаније Comex, као и финансијској помоћи града Шапца, омогућена је израда еколошких календара, који садрже значајне датуме и појмове из области екологије, а који ће послужити као средство рада у процесу описмењавања деце из области екологије, поручила је Јакшић.
Јозефа Јакшић, председница Еколошке едукације у Савету за екологију и зелену економију


Опширније у штампаном издању.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa