Инфо

30. мај 2023.30. мај 2023.
Глас Подриња

Глас Подриња

Три манифестације поводом обележавања Дана заштите животне средине

Поводом Светског дана заштите животне средине, Европски центар за екологију организује традицонални 3. Фестивал екологије, 1. Орјентиринг куп Шабац 2023, као и Седму зелену Бициклијаду.
Др Дејан Павловић, председник Евопског центра за екологију/Глас Подриња

- На централној манифестицији, Фестивалу екологије, 5. јуна, наступиће плесне и глумачке групе основних школа, као и наш познати Taboo bend. Такође, основци ће се такмичити за најлепши костим од рециклабилних материјала. Предвиђене су и новчане награде. Мистер и мис екологије добиће 10.000, први пратиоци 6.000, а други пратиоци 3.000 динара, каже др Дејан Павловић, председник Европског центра за екологију.
Два дана раније, Удружење екстремних спортова Спортска зона организоваће такмичење у оријентирингу за ученике основних школа.
Живан Милошевић из Удружења екстремних спортова Спортска зона/Глас Подриња

- Имамо четири категорије. У првој су ученици трећег и четвртог разреда који наступају екипно, у другој ученици петог и шестог разреда који ће наступити појединачно, а у трећој ученици седмог и осмог разреда, који ће такође наступити појединачно. У четвртој, рекреативној категорији учествоваће учесници старији од 18 година, истиче професор физичке културе Живан Милошевић из Удружења екстремних спортова Спортска зона.
Оријентиринг куп одржаће се у суботу, 3. јуна, у 11 сати, у непосредној близини Водоторња у Шапцу. У шестој промоцији овог школског спорта у Шапцу, први пут ће бити електронско чекирање.
Као завршна манифестација обележавања Дана животне средине, 25. јуна биће организована Седма зелена Бициклијада.
- Припремили смо и награду за основну школу која буде имала највише учесника у свим поменутим манифестацијама – сет рециклажних контејнера, додаје др Павловић.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa