Инфо

30. мај 2023.30. мај 2023.
Представа Николе Искића (Фото: Глас Подриња)

Представа Николе Искића (Фото: Глас Подриња)

Волонтери Канцеларије за младе извели представу по роману Николе Искића „Росна јутра“

Постављањем на сцену романа Николе Искића „Росна јутра“ у сали Културног центра Шабац Канцеларија за младе трећу годину заредом укључила се у обележавање Европске недеље младих која траје од 24. до 30 маја.
Бројна публика (Фото: Глас Подриња)

Седморо волонтера четири месеца вредно је радило на креирању представе, на висини задатка, посвећено и истрајно, оценила је координаторка Канцеларије за младе града Шапца Мирјана Јањић.
Мирјана Јањић (Фото: Глас Подриња)

-Екипа младих, веома талентованх људи, била је на висини задатка и показала посвећеност и истрајност. Технички проблеми у ходу су превазилажени захваљујући огромном ентузијазму свих учесника. Као координатор заиста сам се трудила све ово време од када сам овде да измамим њихов осмех, ширим емпатију, да се њихови свемири укрштају, како сам их учила. Огромно ми је задовољство што сам прочитала позитивно искуство наше волонтерке о времену проведеном у Канцеларији за младе. У оквиру обележавања Европске недеље младих, наступа и Балетски студио „Флеx“, као и солисткиње на виолини и флаути Анастасија и Нађа Живковић- рекла је координаторка Канцеларије за младе и захвалила Градској управи, Заводу за јавно здравље, волонтерима и свим сарадницима на подршци.

Балетски студио "Флеx" (Фото: Глас Подриња)

„Роман „Росна јутра“ је покушај аутора да збиљу, онако како је сам познаје, преточи на папир, да речи, којима уме баратати, додатно оснажи и уоквири у корице једне књиге. Ту збиљу, иако сурову, сматра неизбежном пратиљом живота. Говори о животима двоје људи чије су се душе још у самом детињству дотакле и пожелеле да се никада не одвоје“.
Никола Искић (Фото: Глас Подриња)

-Мирјана Јањић је идејни творац и руководила је децом која је много боље познају него ја. Надам се да су ме деца заволела барем делом колико ја њих. Уживао сам радећи са њима, верујем да се овде нећемо зауставити и да ће утисци публике бити одлични. Од тога зависи наставак нашег рада и даља сарадња. Мислим да смо заиста прилагодили одломке романа волонтерима који глуме и публици која доста очекује. Роман је јако обиман, али ја сам извукао оне одломке за које заиста дубоко верујем да ће ганути публику и да ће их заинтригирати да га прочитају, али и да се појаве на некој од наредних представа- подвукао је аутор и редитељ представе Никола Искић.

Наступ најмлађих учесница (Фото: Глас Подриња)

Европска недеља младих има сврху да скрене пажњу на активност младих, културна и правна питања омладине, ученика, студената и инклузију. „Луда младост је увек веровала, а и сада верује, да се може покренути свет. Ако још нисте, покрените се и верујете са нама“, поручила је Анђела Величковић из Канцеларије за младе.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa