Инфо

31. мај 2023.31. мај 2023.
Градски стручно-оперативни тим ноћас хитно заседао - екипе на терену

Градски стручно-оперативни тим ноћас хитно заседао - екипе на терену

Због велике количине кише која је пала и након извештаја са терена Стручно оперативни-тим са командантом Штаба за ванредне ситуације у Шапцу, хитно је одржао седницу синоћ у 23 часа, и донео закључак о деловању на терену у наредних 8 часова.

-Критичне деонице су у Петковици, где је поплављено пољопривредно земљиште, а вода прети да угрози и околна домаћинства. Водопривредно друштво ,,Сава" одмах je изашло на терен са одговарајућом механизацијом да би се појачали насипи и заштитила домаћинства. Између села Десић и Грушић тренутно je прекинут саобраћај, због велике количине воде на коловозу. У Метковићу се вода повлачи, али још постоји опасност од плављења домаћинстава, констатовано је на састанку.



Штаб је расправљао о евентуалној евакуацији домаћих животиња уколико за тим буде потребе.

Из безбедносних разлога искључена је електрична енергија у Румској. У Бојићу је, такође, било проблема са уласком велике количине воде у дворишта и околне објекте. На неколико места било је и евакуације грађана.

Део механизације ће бити лоциран код Електродистрибуције Шабац, где се у раним јутарњим часовима очекује пораст водостаја у Церском ободном каналу.

Екипе ВД ,,Сава", ЈП ,,Инфраструктура", ватрогасно-спасилачке екипе, eкипе ,,Југокоп-Подрињa", комуналне милиције и полиције целу ноћ су на терену, како би помогли грађанима и јављали Штабу о тренутним потребама на појединим деловима територије града.

Нови састанак стручно-оперативног тима заказан је за ране јутарње часове, где ће се анализирати стање током ноћи и донети закључци и мере.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa