Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Мачвански округ после невремена

Жељко Марјановић, командант окружног штаба за ванредне ситуације, начелник Мачванског округа изјавио је за РТС да је према последњим информацијама ниво река у опадању на територији округа. Истиче да је у Лозници, Шапцу, Коцељеви и Владимирцима током јучерашњег дана проглашена ванредна ситуација.

Обилне падавине условиле су изливање водотока и бујичне поплаве у појединим деловима земље. У Мачванског округа, у селу Горња Врањска евакуисано је двадесет четворо мештана, вода је нанела велике штете у домаћинствима и на пољопривредном земљишту, а уништени су бројни локални путеви.

Жељко Марјановић, командант окружног штаба за ванредне ситуације, начелник Мачванског округа изјавио је за РТС да су према последњим информацијама на територији округа све реке у опадању, те да вода се повлачи у корита, као и да нема опасности од поплава.

"Дежураћемо поред река у наредном периоду како би видели да ли ниво воде евентуално расте да бисмо интервенисали. То је први корак", каже Марјановић.

Према његовим речима, у Лозници, Шапцу, Коцељеви и Владимирцима током јучерашњег дана проглашена је ванредна ситуација, али вода полако опада. "Локални путеви у Владимирцима су у прекиду. Када је реч у осталим деловима округа нема прекида", објашњава Марјановић.

Начелник Мачванског округа Жељко Марјановић закључује да ће комисија изаћи накнадно на терен у деловима округа где је ванредна ситуација како би установила штету и да би се мештанима помогло.
поплаве
RTS

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa