Инфо

5. јун 2023.5. јун 2023.
Бета

Бета

У Србији радници Лидла уклонили 20 тона отпада из природе

Радници трговинског ланца Лидл су у Србији, у оквиру акције "Чисто из љубави", прикупили и уклонили 20 тона отпада из природе, а акције чишћења спроведене су у десет градова, наводи агенција Бета.

Безмало пет тона рециклабилног отпада послато је на рециклажу, а градови у којима се чистило су Ћуприја, Лесковац, Прокупље, Крушевац, Крагујевац, Горњи Милановац, Сента, Нова Пазова, Сомбор и Зрењанин.

Партнерска организација у тој акцији је "Чепом до осмеха" као и девет локалних организација које су, заједно са волонтерима, чистиле своје градове и места.

- Већ четврту годину заредом спроводимо пројекат 'Чисто из љубави', а овога пута управо је Светски дан заштите животне средине повод да сумирамо резултате и подсетимо заједницу на значај чувања природе и њених ресурса", рекла је руководилац корпоративних комуникација у Лидлу Србија Јасмина Шрндић.

У осам градова одржане су и едукативне радионице у којима је учествовало више од 700 деце, са циљем подизања еколошке свести код младих уз ширење емпатије и солидарности према особама са сметњама у развоју.

ГП

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa