Инфо

12. јул 2023.12. јул 2023.
Задовољство мештана због обављених радова (Фото: Глас Подриња)

Задовољство мештана због обављених радова (Фото: Глас Подриња)

Санација штете од поплава и километар новог асфалта у Горњој Румској

Поплаве које су 30. маја увече задесиле Горњу Румску нанеле су велике штете на инфраструктури. Од тога дана радило се на санацији насталих оштећења, а истовремено су асфалтиране и две улице у укупној дужини од нешто више од 1.000 метара.

Брана Поповић (Фото: Глас Подриња)


-Услови живота су били готово катастрофални. Сада је урађен асфалт, отворили смо продавницу. Сваког дана се испред продавнице окупи 10-20 људи. Село је оживело. Имали смо проблем са поплавом и већ сутрадан ујутру су овде дошли директор ЈП "Инфраструктура" Саша Максимовић и координатор за изградњу путева Небојша Стојићевић и почела је санација. Вода је однела једну зграду, асфалт и прелазе исподизала. Сваког дана је овде нешто рађено и сада се радови већ прводе крају. Биће нам много лакши живот, истиче Брана Поповић, председник Савета Месне заједнице Горња Румска.

Километар новог асфлата и санација штете од поплава (Фото: Глас Подриња)


Асфалтиране су улице Петра Бојић у дужини око 550 метара и Ђурђевданска око 500 метара. Укупна вредност инвестиције у Горњу Румску је преко 23 милиона динара, од чега је око 11 милиона уложено у санацију штете након поплава, а око 12 и по милиона у новоасфлатиране улице.

Живослав Јевтић (Фото: Глас Подриња)


-Овде сам рођен. Увек сам волео ово село и због тога сам се и определио овде да живим. Асфалт нам много значи, свим мештанима. Захвалио бих се градоначелнику Александру Пајићу и координатору Небојши Стојићевић који су увек у контакту са нама. Помагали су нам и раније око њивских путева и сада некон елементарне непогоде, каже мештаним Живослав Јевтић.

Уложено више од 23 милиона динара (Фото: Глас Подриња)


Завршетак радова обишао је и градоначелник Шапца Александар Пајић са сарадницима. Приликом разговора са мештанима сумирани су утисци шта је све у овом селу урађено у претходном периоду како би услови живота били што бољи.

Позитивни утисци пренети градоначелнику (Фото: Глас Подриња)


-Мештани су задовољни што се ради нешто што је обећавано више десетина година, а није урађено. Горња Румска је међу месним заједницама које су претрпеле највећу штету услед последњих поплава. Чистили смо канале, подизали обалоутврде, радили попусте, шљунчили атарске путеве, радимо и реконструкцију коловоза који је оштећен приликом поплава. Желимо да уложена средства буду у корист свих мештана који овде остају да живе. Трудили смо се у претходном периоду да реконструишемо и Дом кулутре који деценијама није радио. Отворили су и продавницу. Желимо да што више наших суграђана остаје на својим огњиштима и због тога подједнако улажемо и у села као и у град, рекао је градоначелник Пајић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa