Инфо

21. јул 2023.21. јул 2023.
Чланови посланичке групе пријатељства са Кином посетили фабрику Минт

Чланови посланичке групе пријатељства са Кином посетили фабрику Минт

Фото: Глас Подриња

Народни посланици Републике Србије, чланови посланичке групе пријатељства са Кином, посетили су фабрику Минт и том приликом разговарали са челницима града Шапца и руководством фабрике о инвестицијама, као и будућим плановима.

-Посланичка група веома активно облизи градове и комуницира са Амбасадом Кине о свим значајним инвестииционим пројектима које кинеске компаније као највећи инвеститори реализују у нашој земљи. То је случај и са компанијом Минт, највећој инвестицији из Кине након Другог светског рата и у Шабац ће уложити више од 300 милиона евра и запослити у наредним годинама око 2500 наших суграђана - рекао је народни посланик Живан Бајић и додао да је Шабац препознат о стране инвеститора као добро место за улагање првенствено због развијене инфраструктуре.

Упознавање са начином рада компаније Минт и пословним подухватима за наредни период, састанак са представницима фабрике део су посете народних посланика граду на Сави.

-Минт као један од највећих инвеститора у граду купио је од града 48,5 хектара земљишта и граде четири фабрике. Тренутно једна фабрика ради и више од 220 суграђана је пронашло запослење, а број ће бити знатно већи у пуном капацитету – појаснио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Идеја посете је не само да народни посланици увиде начин функционисања кинеских компанија у српским градовима, већ и да се подстакну други инвеститори да уложе у отварање нових погона. Посланичка групе пријатељства са Кином има за циљ да повеже два народа, кроз културу, туризам, економију.

-Драго нам је што Шабац ради на привлачењу нових инвеститора, зеленим енергијама и води рачуна о заштити животне средине - истакла је председница групе пријатељства са Народном Републиком Кином и народна посланица Марина Рагуш.

Представнци Амбасаде Кине присуствовали су обиласку производних погона.

Фото: Глас Подриња

М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa