Инфо

3. август 2023.3. авг 2023.
Фотографије: Архива „Гласа Подриња“: Бубијада, 2021.

Фотографије: Архива „Гласа Подриња“: Бубијада, 2021.

Бубе стижу у град

23. шабачка Бубијада биће одржана од 4. до 6. августа на Шабачком хиподрому. Организатори најављују долазак преко 100 волксвагенових возила из Руминије, Шпаније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Словеније и Србије. За учеснике и посетиоце најављен је богат програм.

-Циљ нам је да што више странаца доведемо у Шабац. Да се дружимо са нашим пријатељима који ће доћи не само из бивших југословенских република, већ и из других европских држава. Овакве манифестације у свету су својеврсне туристичке атракције, а верујемо да ова наша има велики потенцијал, који ћемо знати да искористимо- истакао је Ђорђе Максимовић, испред Буба клуба Шабац, организатора 23. Бубијаде, под покровитељством града Шапца.

Ђорђе Максимовић (фото: Архива Гласа Подриња)


Довести госте у Шабац, али и повезати се са Шапчанима, жеља је организатора. Најјаче споне се стварају у детињству, те је и први дан манифестације посвећен деци и породицама.

-Бубе су прилично атрактивног изгледа за децу. Сваке године изазивамо све веће интересовање наших најмлађих посетилаца. У петак смо за њих припремили богат програм, осмислили смо разне игрице, упозаћемо их са стреличарством, имаћемо дечји пена парти.. Касније имамо у плануу квиз, а у вечерњим сатима дружење уз народну музику.

Петак, 4. август 2023.
15х Отварање капије
18х Дечије игре и ПЕНА ПАРТY
19х Вечера
20х Буба Квиз, бy Квизоманија
21:30х Вече народне музике

Субота, 5. август, 2023.

08х буђење уз Кафетерију ВиВеро
08:30х Доручак
9х Кафер Маркет
10х Фусца Такмичење - најјачи Фусца возач
12х Српске бомбоне
15х Ручак
18х Дефиле
20х Вечера
21х Концерт, ИСКАЗ вс СУПЕРМЕНСИ


Субота је главни дан манифестације. Љубав према Бубама, подразумева и специфичан животни стил. Хипи покрет у савременом друштву. Због тога је срж манифестације, дан за који је предвиђен дефиле Буба кроз центар града у 18 часова, у вечерњим терминима посвећен рок музици. Од 21 сат почиње наступ шабачких Суперменса, а затим концерт групе Исказ.

-Традиционално су Шапчани наклоњени народној музици, али у духу ове манифестације и са жељом да нашим суграђанима који воле добре рок свирке обезебедимо посебно уживање, у суботу смо организовали рок концерт, док је за оне који буду расположени да остану са нама и у недељу, предвуђено купање на Шљункари- објашњава Максимовић и подвлачи да манифестације оваквог типа имају невереоватан туристички потенцијал, те да се нада да ће круна организацијског залагања бити 2026. године, када би Шабац требао да буде домаћин Balkan Bus Meetinga, окупљања волксвагенових кампера са целог Балкана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa