Инфо

19. јул 2018.19. јул 2018.
Аничић: Молим мало реалности, тренутна ситуација – борба за опстанак!

Аничић: Молим мало реалности, тренутна ситуација – борба за опстанак!

Тренутна ситуација најављује грчевиту борбу за опстанак, далеко од тога да сам неамбициозан, али човек мора да очекује од играча оно што је оствариво – сматра тренер Мачве

Недељном утакмицом у Борчи коју је екипа Мачве добила са 4:1, завршене су летње припреме.

Пре тога црвено-црни су одиграли контролне мечеве са Партизаном (1:2), Радом (2:1), Јанбијаном (1:1), Крилима Совјетов (0:2), Младости (0:2), Брегалницом (1:0) и Крупом (0:1).

Ниједна утакмица није одиграна у Шапцу, тако да навијачи са нестрпљењем очекују првенство. Током лета клуб су напустили стандардни првотимци, голман Филиповић, Милинковић и Арсенијевић, те Хрубик и Ђуришић који су ређе добијали прилику да се искажу.

Треба очекивати да ће замене за отишле првотимце бити ангажоване током августа, као што је то било и прошле године, када су, на пример Гаврић и Арсенијевић дошли у Шабац у јеку такмичења.

Оваква ситуација никоме не делује идлилично, а посебно шефу стручног штаба Драгану Аничићу.

– У принципу сам задовољан летњим припремама. Испунили смо све планове, играли против квалитетних ривала и што је најбитније, нисмо имали проблема са повредама. Када смо наступали у најјачем саставу, бележили смо добре резултате, а проблеми су наступали када сам уводио играче са клупе. Очигледно да тренутно немамо довољно квалитетних играча који би појачали конкуренцију и који би уласком у игру донели бољитак – сматра шеф струке Чивијаша.

Шапчани са нестрпљењем очекују почетак такмичења.

– Надао сам се да ћемо лествицу успеха овога пута подићи на виши ниво, али нам тренутна ситуација најављује грчевиту борбу за опстанак. Далеко од тога да сам неамбициозан, али човек мора да буде реалан и очекује од играча оно што је оствариво. Чињеница да је све везано за прелазни рок, није нова ни специфична за Мачву, већ представља усуд већине наших тренера. Не плашим се изазова, даћемо све од себе да остваримо што боље резултате – поручује Драган Аничић.

ИЗВОР: СПОРТСКИ ЖУРНАЛ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa