Инфо

5. септембар 2023.5. сеп 2023.
Подељено 50 ауто-седишта (Фото: Глас Подриња)

Подељено 50 ауто-седишта (Фото: Глас Подриња)

Уручена дечја ауто-седишта родитељима најмлађих суграђана

Савет за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима града Шапца поделио је 50 дечјих ауто-седишта родитељима најмлађих суграђана. Пре поделе организована је и обука за правилно и безбедно коришћење седишта.

Организована и обука (Фото: Глас Подриња)


Валентина Пекић (Фото: Глас Подриња)


-Захваљујем граду Шапцу на овом великодушном поклону. Значиће нам доста, рекла је Валентина Пекић, мајка мале Викторије.

Предност деци уписаној у вртић (Фото: Глас Подриња)


Град је у досадашњим акцијама поделио неколико стотина оваквих седишта. Овога пута, предност су имала деца која су уписана у вртић и која ће бити свакодневни учесници у саобраћају.

Александар Манидћ (Фото: Глас Подриња)


-Када је у питању безбедност детета то нема цену. Свакако хвала граду што нам је изашао у сусрет и поклонили нам овако нешто, рекао је Александар Мандић.

Фото: Глас Подриња


Седишта је родитељима уручио председник Савета Немања Пајић, заједно са припадницима Саобраћајне полиције. Пајић је истакао да је приоритет свих приоритета у Стратегији о безбедности саобраћаја, коју је град донео, безбедност деце.

Немања Пајић (Фото: Глас Подриња)


-Нула погинуле деце у саобраћају и што мање повређене, је оно што је зацртано националном, али и нашом Стратегијом. Оваква едукација доприноси томе да родитељи схвате значај коришћења седишта и њихове правилне употребе. Деца која иду у Предшколску установу се свакодневно превозе, тако да смо прво кренули од њихових родитеља, рекао је Немања Пајић и додао да су сви који су конкурисали и добили седишта.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa