Инфо

11. септембар 2023.11. сеп 2023.
Одржана „Бициклијада“ у Љубовији

Одржана „Бициклијада“ у Љубовији

„Бициклијада“, још једна спортско-рекреативна манифестација одржана jе овог викенда по 15. пут у Љубовији и окупила заљубљенике у бициклизам, авантуристе и љубитеље природе, преноси Љубовија.инфо.

У петак, у дворишту Основне школе „Петар Враголић“, окупили су се најмлађи бициклисти где су показали своје умеће у вожњи бицикла кроз неколико дисциплина. Увертира у такмичење био је дефиле улицама Љубовије.

Организатор и покровитељ овогодишње „Бициклијаде“ је Фонд за безбедност саобраћаја Општине Љубовија, уз асистенцију Удружења грађана „Бициклијада“ и идејног творца манифестације Микија Живковића. Помоћ при организацији „Бициклијаде“ пружили су и глумци Љубовијског драмског позоришта.

На „Бициклијади“ су били присутни и представници Министарства унутрашњих послова.

Министарство унутрашњих послова у оквиру својих надлежности као државни приоритет има задатак обезбеђења школских установа и безбедност ученика у саобраћају. С тим у вези, организована су предавања ученицима од првог до четвртог разреда на тему – насиље у школама и безбедност деце у саобраћају. „Бициклијада“, у којој учествују и ученици основне школе, обезбеђена је од стране припадника полиције, а све то доприноси да деца боље схвате на који начин се поштују правила саобраћаја, као и то да су они равноправни учесници у саобраћају. Деца старости до 12 година могу да користе бицикле искључиво по површини ван путева, а ако се крећу путем морају бити у пратњи родитеља, односно одрасле особе.


У суботу је одржан брдско-планински трек у дужини од 37 километара.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa