Инфо

20. септембар 2023.20. сеп 2023.
Pixabay

Pixabay

Од данас јефтиније још шеснаест производа у оквиру акције 'Боља цена'

Од данас је владина акција у Србији "Боља цена – цена за народ" проширена за још 16 нових категорија производа, који ће до краја године имати нижу цену у највећим трговинским ланцима.

То значи да ће потрошачима на располагању бити укупно 36 јефтинијих производа - намирница, производа за личну хигијену и кућне хемије.

На листу су придодати производи који ће имати снижену маржу, раније је објавило Министарство трговине: брашно ТИП 500 и ТИП 400, сунцокретово уље, кисело млеко, маргарин, сирни намаз, црни лук, пасуљ, купус, паштета, виршле, замрзнути грашак, џем, кекс, паста за зубе и сапун.

Производи из акције у продавницама имају ознаку "Боља цена".

То је заједничка акција и иницијатива државе и трговинских ланаца ради заштите стандарда грађана.

Министар трговине Томислав Момировић је раније казао да има довољно производа за ту акцију која се спроводи у више од 2.500 продавница на целој територији Србије.

Он је навео да учествују трговински ланци Делез Србије, Меркатор С, ДТЛ, Лидл Србија, Универекспорт, ДИС, Метро, Домаћа трговина – Арома, Аман, Гомекс. Те фирме заједно обухватају више од 80 одсто тржишта.

Претходно је, 13. септембра, у оквиру акције "Боља цена", 20 производа добило ниже цене.

На списак су тада стављени млеко, јогурт, сир бели кришка, јабуке, кромпир, тестенина, пилеће месо (труп), "салама у омоту", безалкохолни напици, кафа, храна, шампон и купка за бебе, дечије пелене, шампон и купка за одрасле, тоалет-папир, хигијенски улошци, детерџенти за прање судова и веша.
Бета

Најновији број

7. децембар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa