Инфо

20. септембар 2023.20. сеп 2023.
Pixabay

Pixabay

Ухапшено осам особа због неовлашћене употребе туђег пословног имена

Припадници Министарства унутрашњих послова више полицијских управа, међу којима је и шабачка, лишили су слободе осам особа у акцији сузбијања и откривања кривичних дела у вези са нелегалном производњом и трговином дијететских суплемената, ветеринарским препаратима, разним физичким робама, фалсификованим робама произвођача заштићених робних марки, фалсификованим и половним ауто-деловима.

Због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела недозвољена трговина, неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга, као и недозвољено складиштење робе ухапшени су Х. Ч. (1997) из Орома, М. Ј. (1965) из Ниша, Н. И. (1999) из Дољевца, Н. Ж. (1995) из Малог Црнића, Б. М. (1985) из Шапца, Н. М. (1995) из Алексинца, Н. П. (1972) из Лесковца и М. С. (1994) из Мерошине.

Такође, против још пет особа старости 59, 24, 31, 44 и 50 година надлежним основним јавним тужилаштвима биће поднете кривичне пријаве у редовном поступку за наведена кривична дела.

Они се сумњиче да су током прошле и ове године без одобрења надлежних државних органа за бављење производњом и трговином дијететских суплемената и других роба и услуга, у сврху продаје у дужем временском периоду, набавили већу количину сировина и фалсификованих производа које су нудили на продају путем друштвених мрежа.

Како се сумња, ову робу су продавали физичким лицима као крајњим потрошачима, посредством курирске поште и на овај начин су остварили имовинску корист у износу од 114.218.493 динара, док је код њих пронађена и одузета нелегална роба у вредности од 11.404.306 динара.
наводи се, између осталог, у саопштењу МУП
Глас Подриња

Најновији број

7. децембар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa