Инфо

22. септембар 2023.22. сеп 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Упозорење РХМЗ на обилне падавине, пљускове и грмљавину од суботе увече

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на обилне падавине за суботу и недељу. Због наведеног могућа су и изливања на поједими бујичним вододтоцима.

-Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, падом температуре и појачаним северозападним ветром које ће у суботу, 23. септембра после подне и увече захватити северне и западне, крајем дана и током ноћи ка недељи, као и у недељу, 24. септембра, прошириће се и на остале крајеве Србије уз интензивирање падавина и локалну појаву краткотрајних временских непогода праћених градом, олујним ветром и великом количином падавина. Обиле падавине очекују се у недељу, и то посебно у другом делу дана, од 40 до 80mm, а локално и око 100 mm за 24h, што представља месечну количину падавина, стоји у упозорењу РХМЗ.

Наводи да се да ћенНа Колубари и Јадру са притокама, Лиму, на горњем току Западне Мораве, Ђетињи, Скрапежу, Моравици, Бјелици, Јасеници, Кубршници, Црници, Белици, Лепеници, Лугомиру и Ресави током 24/25. септембра водостаји ће бити у већем порасту без достизања упозоравајућих нивоа. На бујичним водотоцима ових сливова могућа су локална изливања.
Глас Подриња

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa