Инфо

30. септембар 2023.30. сеп 2023.
Фото: ЈКП Водовод

Фото: ЈКП Водовод

ЈКП Водовод Шабац: Вода у граду је здравствено исправна

Поводом информација у јавности да вода из градског водовода није исправна из ЈКП Водовод Шабац су се јавности обратили саопштењем:

Вода је здравствено исправна. То потврђују анализе које на терену редовно врше ЈКП Водовод Шабац и Завода за јавно здравље, у сарадњи са Санитарном инспекцијом.


У појединим деловима Града још увек траје стабилизација система након покретања изворишта воде које је било искључено током радова на измештању дела цевовода који се укршта са петљом аутопута и брзе саобраћајнице. О свему овоме су грађани већ били обавештени путем медија.

У кратком временском периоду могућа је појава замућења воде, као и након сваког прекида у снабдевању. У овом случају је то у већим размерама јер је захваћен комплетан систем, а не локално, нпр. једна улица или један објекат.

Саветујемо потрошаче да испуштају воду све док се потпуно не избистри. Током испирања пожељно је скинути мрежице са точећих места. Уколико се код корисника јави слабији притисак воде највероватнији узрок је задржавање честица талога у водоводним инсталацијама корисника. Грађани се могу обратити стручним службама у ЈКП "Водовод-Шабац" ради добијања савета.

Информације које су се појавиле ових дана, чак и из извора који би требало да су друштвено најодговорнији, су јако опасне. ЈКП "Водовод-Шабац" ће у наредном периоду, уз помоћ надлежних институција, најоштрије могуће затражити заштиту својих права и права грађана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa