Инфо

2. октобар 2023.2. окт 2023.
Сарадња на пројекту озваничена (Глас Подриња)

Сарадња на пројекту озваничена (Глас Подриња)

Elixir fondacija и ПУ „Наше дете“ у пројекту реконструкције дворишта шабачких вртића

Elixir fondacija и ПУ „Наше дете“ Шабац, у Дечјој недељи, која се ове године обележава под слоганом „Велико срце деце Србије“, почињу сарадњу на стратешком пројекту реконструкције дворишта шабачких вртића са циљем даљег унапређења услова рада у предшколском образовању. Први корак је реконструкција дворишта вртића „Бајка“, а уговор о донацији у холу Управне зграде Elixir Group потписале су директорка Elixir fondacije Маргарета Мусић и директорка ПУ „Наше дете“ Сандра Мићић. Укупна вредност пројекта је 3,6 милиона динара. Радови почињу у првој недељи октобра, а завршетак се очекује средином новембра.
Потписивање уговора (Глас Подриња)

-Идеја о томе да реконструишемо и оплеменимо дворишта шабачких вртића кроз сарадњу и синергију са ПУ „Наше дете“ настала је на темељу остварења наше визије- да стварамо наслеђе кроз одрживи развој, али и на темељу истинског уверења да они који планирају будућност морају чути глас детета и ослушкивати потребе деце. Управо то радимо кроз овај пројекат. Циљ нам је да кроз сарадњу са ПУ „Наше дете“ створимо боље услове за боравак деце и рад запослених у шабачким вртићима. Чињеница да запослени Предшколске установе свакодневно брину о 3.600 малишана најбоље илуструје озбиљност посла који раде. У жељи да им будемо подршка у том послу, покренули смо овај пројекат којем се јако радујемо. Овај пројекат је део свеобухватне подршке Elixir fondacije образовању, чиме дајемо допринос остварењу циља 4 Aгенде 2030 УН, а подсећамо и да квалитетно образовање представља један од приоритета Kонвенције о правима детета. Посебна вредност овог пројекта су млади, предузетни, Шапчанке и Шапчани, који ће бити укључени у његову реализацију- навела је Маргарета Мусић.

Маргарета Мусић и Сандра Мићић (Глас Подриња)

Вртић „Бајка“ на Триангли отворен је 2011. године и има више од 260 деце и око 30 запослених. У овом вртићу биће уређена зелена површина, постављене справе за игру и рекреацију деце, а кроз радионицу са њима муралом ће бити осликан и део ограде. Своје стваралаштво малишани овог вртића представили су и на изложби која је приређена у холу управне зграде Elixir grupe.
Глас Подриња

Деца су увеличала програм рецитацијама и музиком. По завршетку, заједно су засадили фотиније у дворишту испред Управне зграде Elixira.
Глас Подриња

За добре односе у локалној заједници потребно је иницирати сарадњу, али и прихватити иницијативу која доприноси добробити деце и унапређењу квалитета рада, истакла је Сандра Мићић.
Глас Подриња

-То је један од начина да и ми који радимо са децом и читаво друштво развијамо и градимо свест о значају раног развоја и важности улагања у њега. Вртић „Бајка“ у опремљеном простору центра за родитеље има кутак у коме се реализују програми посвећени управо родитељима и у тим просторијама наши запослени и стручна лица пружају подршку родитељима. Овде су са нама сарадници из различитих делатности са којима смо већ заједно реализовали неке пројекте и то је разлог више да у овај пројекат уђемо са још већим задовољством. Уређење заједничких простора у дворишту вртића, а и у читавом насељу, подстиче заједничку игру, а и дружење све деце. Задовољство је бити део овог пројекта. Отвореног срца крећемо у реализацију активности и преузимамо одговорност за његову одрживост- рекла је директорка ПУ „Наше дете“.

Пројекат има за циљ и подршку и партнерство са локалним предузетницима и фирмама, које ће бити ангажоване на извођењу радова. Тако ће дечје игралиште и справе које доприносе правилном развоју деце поставити Corten Art, у чије имe је говорио власник Бојан Лолић, зелене површине уредиће Расадник Џагић, испред којег се обратио Слободан Џагић, а мурал ће са малишанима овог вртића осликати „Мали Атеље“ Јелене Спасојевић. Наставак пројекта планиран је за пролеће следеће године, када ће нови изглед добити дворишта вртића у самом центру града „Снежана“ и „Полетарац“. Elixir фондација основана је 2020. године са циљем подршке одрживом развоју локалних заједница, а у протеклом периоду за подршку више од 200 пројеката и иницијатива донирано је више од 2 милиона евра.
Д.Д.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa