Инфо

14. новембар 2023.14. нов 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

У Љубовији одржана радионица о безбедности деце у саобраћају

У понедељак, 13. новембра у просторијама Предшколске установе „Полетарац“ у Љубовији, одржана је радионица на тему „Безбедност деце у саобраћају – кретање поред пута и прелазак пута“.

Деца предшколског узраста упознала су се са конкретним ситуациијама - безбедним кретањем од куће до школе, начину преласка улице, правилном кретањем са родитељима поред пута или у колони, као и кретањем у ноћним и дневним условима.

Предавање кроз разговор са децом, практичне примере и вежбе, одржао је помоћник командира Полицијске станице у Љубовији Дане Пепић. Посебно треба истаћи да су деца већ показала солидно знање о безбедном учешћу у саобраћају, што је резултат рада и учења у вртићу, наводи Ljubovija.info.

Безбедност деце је приоритет не само МУП-а, већ и Владе Србије, која је донела акциони план у погледу заштите безбедности деце. Важно је да свако дете буде безбедно у зони школе и генерално у саобраћају, а велики допринос томе, поред сталног учења у образовним установама, треба да дају и родитељи личним примером.
ГП

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa