Инфо

21. новембар 2023.21. нов 2023.
Глас Подриња

Глас Подриња

Радови на адаптацији Ватрогасног дома

Становници Коцељеве ових дана сведоче потпуној реконструкцији зграде ватрогасног дома у коју је ова јединица усељена давне 1977.године. али је објекат саграђен знатно пре.

Већ деценијама у њега није улагано, али ће у наредном периоду, када сви радови буду завршени, припадници ватрогасно-спасилачке јединице имати могућност да раде и бораве у модерном простору, неупоредиво лепшем и бољем од онога у којем су до сада били.

Радови се финансирају из локалног буџета а за ове намене је опредељено око шест милиона динара.

Глас Подриња


–Добар део радова се приводи крају. Замењена је столарија, добар део грађевинских радова је завршен, потпуно је реконструисан кров. На ред долазе унутрашњи радови. Реконструкција самог објекта иде прилично брзо. Довешћемо га у једно адекватно стање где ће моћи запослени да бораве и раде- истакао је председник општине у оставци Душан Илинчић.

Глас Подриња


Он је подсетио да је адаптација ватрогасног дома у Коцељеви договорена у марту месецу, приликом посете вршиоца дужности помоћника министра унутрашњих послова и начелника Сектора за ванредне ситуације Луке Чаушића. Са друге стране, у оквиру постигнутог договора о заједничким активностима на побољшању услова рада ове јединице, надлежно министарство, односно Сектор се обавезао да ће побољшати возни парк са једним новим ватрогасно-спасилачким камионом. У међувремену је, док не стигне ново возило, приведено намени оно које ова јединица већ поседује, али које није било прилагођено потребама ватрогасно-спасилачке јединице.

Глас Подриња


Тада се разговарало и о повећању броја ватрогасаца-спасилаца те је у међувремену отворен конкурс за пријем два припадника ове јединице.



ГП

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa