Инфо

1. децембар 2023.1. дец 2023.
Удружење параплегичара Мачванског округа

Удружење параплегичара Мачванског округа

Панел дискусија и изложба у Шапцу на Међународни дан особа са инвалидитетом

Међународни дан особа са инвалидитетом- 3 децембар, биће обележен у Шапцу панел дискусијом и изложбом на отвореном.

Интерактивна панел- дискусија “Инклузија или илузија?” ће се одржати у Сали библиотеке Шабачке гимназије у понедељaк, 4. децембра, у 10 сати. Панелисти ће бити стручњаци из националних организација које се баве питањем положаја особа са инвалидитетом, промоцијом њиховог самосталног живота, законодавства, међународних конвенција и протокола, као и бонтоном понашања према особама са инвалидитетом. Представници школе “Свети Сава” и Високе пољопривредне школе у Шапцу пренећe своја искуства из праксе.

Након завршетка панела предвиђена je заједничка шетња учесника до пешачке зоне у Шапцу, где ће бити отворена изложба “Особе са инвалидитетом које су мењале свет”.

Удружење грађана Бест Фест из Новог Сада имплементира пројекат “Редефининг Боундариес: Дисаблед Ицонс анд Тхеир Глобал Инфлуенце” суфинансиран средствима Европске Делегације у Републици Србији. Пројекат се бави стварањем услова за социјалну инклузију особа са посебним потребама, кроз активности које промовишу достигнуц́а и способности особа са инвалидитетом кроз низ изложби, кампања подизања свести и иницијатива за обуку у градовима Србије.

Kомисијa je одабрала четири града, на основу претходних ангажовања, у којима ће бити имплементиране пројектне активности: Нови Сад, Пожаревац, Инђија и Шабац. Удружење параплегичара Мачванског округа позива заинтересоване да се придруже у активностима које су припремили овом поводом.
Д.Д.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa