Инфо

1. децембар 2023.1. дец 2023.
ВК Шабац освајач Купа Србије 2018. године (фото: ВК Шабац фб)

ВК Шабац освајач Купа Србије 2018. године (фото: ВК Шабац фб)

Шабац троструки узастопни финалиста

Ватерполисти Шапца неће наступити на финалном турниру Купа Србије на овдашњем Градском базену, елиминисаниђсу у четвртфиналу од Новог Београда, ипак Шапчанке за Куп везују лепе успомене, то је био и први национални трофеј у историји клуба.

Шабац је Куп освојио 2018. године, победивши у финалу Раднички у Зрењанину. Екипу је предводио тренер Миодраг Мировић, а из актуелног састава за Шабац су наступали: Репановић, Тохољ и Вукадиновић.


Било је то друго од укупно три узастопна финала за Шапчане. Годину дана раније поражени су од Партизана 8:7, тренер је био Мирсад Зајмивић (на финални турнир одвео Живослав Живановић), док је поново под вођством Мировића Шабац 2019. у финалу изгубио од крагујевачког Радничког.

Први наступ на финалном турниру Шабац је забележио 2016. Поражени су у полуфиналу од Црвене Звезде. Тренер ондашње екипе био је Балша Николић, данас помоћник Филиповића у Црвеној Звезди.

Личанин спона
На четири финална турнира ВК Шабац су предводила три тренера, а спона за сва четири турнира је Немања Личанин. Садашњи тренер Шапца је био први помоћник у стручном штабу свих поменутих стратега од 2016. до 2019.


Д. Б.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa