Инфо

2. децембар 2023.2. дец 2023.
Beta

Beta

Уникредит група проглашена за 'Банку године 2023. на глобалном нивоу'

Уникредит група проглашена је за "Банку године 2023. на глобалном нивоу", по избору британског часописа "Тhe Bancer" у Лондону, као и за "Банку године у Западној Европи", "Банку године у Италији" и "Банку године у Бугарској", саопштено је данас.

"Неизмерно смо поносни на ова достигнућа, која показују колективну снагу наших тринаест банака широм Европе, као и да су нам клијенти у центру свега што радимо. Наставићемо да стремимо да будемо још бољи, у име наших клијената и заједница, на нашем путу да будемо банка за европску будуц́ност", казао је извршни директор Уникредит групе и председник Извршног одбора Уникредит банке у Италији Андреа Орцел.

Награда "Банка године" часописа "Тhe Bancer" процењује водеће финансијске институције на свету, на основу њихове способности да остваре профит, стекну стратешку предност и опслужују своја тржишта.

"Уникредит је импресивна прича о преокрету, која је остварила повећање профита од више од 200 одсто током целе године која се разматра, смањујући своју основу трошкова и постижући своје најбоље резултате у првом тромесечју икада у 2023. години. На добром је путу да испуни свој стратешки план 'Униkредит Унлоцкед' за 2022-2024, који има још више амбиције", казала је уредница часописа "Тhe Bancer" Џој Мекнајт.

Мекнајт је додала да је банка у другој фази своје индустријске трансформације, са значајним улагањима у дигитализацију и податке, као и да Уникредит, поред реконструкције своје ИТ архитектуре кроз АПИ и "цлоуд" инфраструктуру, улаже у дигитализацију свих својих процеса како би побољшала искуство запослених.

"Њена посвећеност ЕСГ принципима је испред конкурената, посебно њени напори да ојача фокус на социјална питања. Њена значајна партнерства са Аллианз-ом и Азимут-ом илуструју визију банке у пружању одличне услуге и понуде за клијенте", казала је Мекнајт.

Како су подсетили из Уникредит банке у Србији, у протекле две године, од покретања стратешког плана "Униkредит Унлоцкед", Уникредит група је неуморно радила на својој културној и индустријској трансформацији, усклађивању својих система, повећавању својих дигиталних могућности и рада са подацима, и уграђујући ЕСГ принципе у све што ради – како би постала фундаментално боља, јача банка за заједнице којима служи.

Часопис "Тhe Bancer" је раније ове године прогласио Уникредит банку "Најбољом банком за иновације у дигиталном банкарству у Западној Европи" и "Најбољом банком за плац́ања" у оквиру својих програма Награда за иновације у дигиталном банкарству и трансакционом банкарству.

"Ове нове награде су значајно признање замаха текуц́е трансформације Уникредит банке, о чему већ сведоче овогодишње Еуромонеy доделе награда за изврсност, када је банка проглашена за 'Најбољу банку у централној и источној Европи', 'Најбољу банку' и 'Најбољу инвестициону банку у Италији' и остале четири земље у којима је банка присутна", пише у саопштењу.
Izvor: Beta

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa