Инфо

7. децембар 2023.7. дец 2023.
Глас Подриња

Глас Подриња

Започети радови на изградњи вртића на Леткњиковцу

На Летњиковцу су започети радови на изградњи комбиноване дечје установе. За овај пројекат, град Шабац издвојио је средства из буџета у вредности од 120 милиона динара са ПДВ-ом.
Глас Подриња

- Као што смо обећали нашим сурађанима, почињемо са изградњом новог вртића на Летњиковцу. Брига о деци била је у фокусу политике коју смо водили од првог дана од преузимања одговорности руковођења градом. Ово је објекат који ће бити по европским стандардима, имаће 1.150 квадрата, осам соба са по 60 квадрата, вешерај, кухињу и све пратеће просторије које су неопходне за функционалан и модеран вртић који ће моћи да прими до двеста деце. У наредном периоду намеравамо да урадимо још два вртића у централној градској зони, да бисмо растеретили групе и свој деци омогућили да похађају вртић. Од 1. јануара вртићи ће бити 40 одсто јефтинији, а визија града је да у наредном периоду буду потпуно бесплатни. Дакле, и даље ће брига о најмлађима бити у фокусу политике града Шапца, истакао је председник Привременог органа града Шапца др Александар Пајић
Глас Подриња

Ова дечја установа комбинованог је карактера, што значи да ће имати собе за јаслени и вртићки узраст. Поред соба и потребних просторија, објекат ће имати и салу за заједничке активности деце, родитеља и васпитача, као отворену позорницу.
Глас Подриња

- Битно је рећи да нисмо узели ни динар кредита за све пројекте које смо реализовали у нашем граду у последње три године, што је случај и са овим вртићем. Жеља нам је да до краја године вртић буде под плочом, а у току наредне, можда већ у јануару, што зависи од временских услова, настављамо са градњом, у следећој предвиђамо средства за опремање тако да ће до јесени објекат у употреби, истакао је др Пајић.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa