Инфо

8. децембар 2023.8. дец 2023.
Фото: pixaby

Фото: pixaby

Гласова Архива (17.06.2010.)

Рецепт за мушко дете

Текст објављен у "Гласу Подриња", 17.06.2010. године
У жељи да презимену обезбеде дуго постојање а имању наследника људи су годинама у назад прибегавали различитим “опробаним методама”. Начин исхране, време и поза приликом које је дошло до зачећа по тим теоријама играју пресуднију улогу него “безначајна” комбинација, неких тамо, икс и ипсилон хромозома који по “људима од књиге” детету одређују пол.

Ако вам је и данас милија нека врста алтернативне од признате медицине, имате изразиту наклоност ка експериментисању и жарку потребу за сином наследником, крајње је време да примените “рецепт за прављење мушке деце” седамдесетосмогодињег Јована Митровића из Горње Врањске.

Спасоносна идеја за све домаћине без мушких потомака јавила се овом зидару и пољопривреднику изненада. Једне ноћи. Временом ју је постепено разрађивао да би је на крају довео до тога да “не може да омане”. Саветовао је сваког ко му се за помоћ обратио и коме је мислио да савет треба. Али народ, као народ: чује, примени, успе, а после нико ни хвала да каже.

- Ја од њих ништа не тражим, само да се захвале. Та мала реч би била довољна. Али готово сви пошто добију то “знање” окрећу леђа, праве се паметни – жали се Јован.


Судећи по наведеном, не би требало да нас изненади чињеница да је неколико испитаника преко којих смо покушали да проверимо делотворност овог метода, на наше питање да ли су се у “пресудном моменту” руководили чика Јовиним саветима одговорило само загонетним смешком. Међутим, шта год тај осмех значио неоспорна је чињеница да су сви они данас поносни родитељи здраве мушке деце. Па како год.
Ни поред овог става оних са којима је своје знање поделио, Јован није злопамтило. Када је осетио да већ има довољно година решио је да свој метод подели са свима. стога, молимо све будуће тате да посебну пажњу обрате на следеће редове.


Десно па мушко
- Тајна је у женском телу. Његова лева половина је предодређена за девојчицу а десна за дечака. Мушкарац који жели наследника мора изузетнои да води рачуна о томе. Приликом контакта са својом госпођом, дакле онда када “посао завршава”, мора да се нагне на десну страну. Након тога, јако је важно да она не сме ни да седне ни да устане, већ искључиво лежи на десној страни. Минимум два сата. Процедуру понављати док се дете не зачне. Кад остане трудна онда може како хоће, али пре тога најбитније је да се сваки пут придржава овог једноставног принципа – открива Јован.



За себе каже да има предиспозиције да “чита људе”. Да на основу покрета, окрета, понашања и говора установи шта им треба и шта желе. Тако је на основу телевизијских преноса и увида у породично стање председника Америке закључио да би било добро да Обама поред две девојчице има и наследника:

“Помогао бих Бараку Обами да добије мушко дете, јер није у реду да председник Америке буде без наследника. Али све што могу јесте само да му пошаљем допис, а он нека одлучи шта ће даље по том питању.”


И док чекамо да се председник Сједињених Америчких држава упозна са теоријом овог иновативног Враштанина и одлучи шта му је чинити, надамо се да прича није била узалудна и да ће наведени савети уродити плодом бар у најближем окружењу.
Т.Трифковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa