Инфо

8. децембар 2023.8. дец 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

У Љубовији одржана инфо сесија о енергетској ефикасности

Општина Љубовија, уз сарадњу са Центром за унапређење животне средине била је домаћин информативне сесије под називом "Како постати купац-произвођач електричне енергије".

Циљ сесије био је упознавање грађана са могућностима производње електричне енергије за властиту потрошњу путем соларних панела, упознавање са потребном опремом, тренутном ситуацијом у овој области, као и постојећим државним субвенцијама и кредитима банака за изградњу соларних електрана на крововима породичних кућа.

Током последње три године, више од 120 домаћинстава у Љубовији је побољшало енергетску ефикасност својих објеката кроз замену столарије, котлова или уградњу топлотних пумпи и соларних панела, наводи Ljubovija.info.

Средства за реализацију ових пројеката обезбедила је Општина Љубовија уз помоћ Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности Министарства рударства и енергетике, разних Европских фондова и других ресорних министарстава. Већина јавних објеката није била реконструисана од времена изградње, а реализацијом пројеката остварене су значајне уштеде у локалном буџету, побољшавајући истовремено квалитет ваздуха у нашој општини и комфор при редовном коришћењу самих објеката.
ГП

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa