Инфо

10. децембар 2023.10. дец 2023.
Глас Подриња

Глас Подриња

У библиотеци Шабачке гимназије представљена књига "Пресек узводно"

У дупке пуној библиотеци Шабачке гимназије данас је одржан књижевни матине на коме је представљена књига Зорана Р. Томића „Пресек узводно“. Киша није спречила бројне Шапчане да дођу и присуствују промоцији.

Поздрављајући присутне, директорка престижне школе Маријана Исаковић истакла је да је „Кућа стара“ отворена за све бивше гимназијалце, посебно успешне, а да је роман др Томића вредан пажње.
Директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић/Глас Подриња

- Природу овог списа није лако одредити. У њему претежу аутобиографски елементи, делимично романсирани, па и измаштани. Местимично има и новелистичке црте. Бавио сам се и хипотетичким, исконструисаним исказима других лица, „припитомљавањем прошлости у "дослуху" са прецима. На концу, ово је филозофкси покушај откривања сржи љубави, па и самог бивствовања како га на крају свог судбинског пута види главни лик, сам наратор, истакао је Томић.
Аутор књиге, проф. др Зоран Р. Томић/Глас Подриња

Проф. мр Љиљана Павловић Дабић дала је детаљан и сликовит приказ књиге тако да су појединци, како су изјавили након промоције, стекли утисак да су је већ прочитали.
Глас Подриња

Одабране одломке читала је Мирјана Филиповић.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa