Инфо

12. децембар 2023.12. дец 2023.
ЦДМ: Краљ Чачка у КЦ

ЦДМ: Краљ Чачка у КЦ

Центар за добру музику: Краљ Чачка затвара прву Шабачку концертну сезону

У четвртак, 14. децембра, у сали Културног центра Шабац, са почетком у 20 часова, одржаће се последњи концерт у оквиру Шабачке концертне сезоне 2023. Овом приликом ће наступити кантаутор Ненад Марић, познатији као Краљ Чачка, један од најоригиналнијих уметника на музичкој сцени региона.

Његов албум "Спусти светлост на пут" слушаоци радија Београд 202 прогласили су најбољим у 2018. години. Добитник је награде "Струне од светла" за 2017, која се додељује за посебан допринос афирмацији песничке речи у рок и блуз музици. У 2023. години му је од стране Удружења музичара џез, забавне и рок музике додељена награда за поп уметника. Угледни писац Миљенко Јерговић је албум "Спусти светлост на пут" сврстао међу најважније албуме са ових простора у последњих тридесет година.

Улаз на концерт је слободан.

Поред концерта Краља Чачка, у оквиру прве Шабачке концертне сезоне су наступили легендарни српски хармоникаш Љубиша Павковић, виолиниста Роберт Лакатош, танго ансамбл Либерцуатро, дуо Лаура Аксин и Зоран Крајишник, ансамбл Шира Утфила, Васил Хаџиманов и шабачки виолиниста Салко Лекић. Концертној сезони је претходио наступ Хора Радио-телевизије Србије који је у Шапцу наступио 22. априла поводом Дана града Шапца. Ово је био први наступ националног хора у нашем граду.

Шабачку концертну сезону 2023 и наступ Хора Радио-телевизије Србије је организовао Центар за добру музику из Шапца. Генерални покровитељ ових догађаја је град Шабац. Спонзори су Елиxир Фондација, Раиффеисен банка, СЕТ д.о.о. и Фондација Саша Марчета. Донатори су Луси и Норм Хинман.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa