Инфо

27. децембар 2023.27. дец 2023.
Годишња изложба Одељења за децу

Годишња изложба Одељења за децу

У среду, 27. децембра 2023. године, у 18 часова у галерији Библиотеке шабачке свечано ће бити отворена Годишња изложба Одељења за децу „Врт детињства“.

Инспирисана је значајним јубилејом – обележавањем 125 година од рођења Десанке Максимовић. У креирању изложбе су учествовали ученици Основне школе „Жика Поповић“ из Посавотамнавског Белотића, као и полазници Радионице „Корак у свет књига“ и Радионице стрипа. Сви заинтересовани суграђани ће поставку моћи да погледају до 19. јануара 2024. године.

Богато стваралаштво Десанке Максимовић је послужило као инспирација за радове ученика од петог до осмог разреда Основне школе „Жика Поповић“ из Посавотамнавског Белотића. У креативном процесу их је водила наставница ликовне културе Кристина Пантелић, као и библиотекарке Биљана Богојевић, Марија Вуковић и Александра Ердевички Томић. У оквиру поставке ће бити приказана дела настала у разним техникама – цртеж, декупаж, колаж, моделовање. Допринос у стварању Годишње изложбе дали су и полазници Радионице стрипа, који су песникињу Десанку Максимовић представили кроз девету уметност. Својим уметничким креацијама су и предшкол

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa