Инфо

26. јануар 2024.26. јан 2024.
Мачва.инфо

Мачва.инфо

Радио Београд поклонио 1100 књига школи у Клењу

Књига солидарности, најстарија програмска акција Радио Београда, стигла је и до Основне школе “Лаза К. Лазаревић” у Клењу у години када ова установа обележава велики јубилеј - 150 година постојања. Школској библиотеци овом приликом поклоњено је 1100 наслова, од школске лектире, преко белетристике и поезије, до значајних издања из историје и других области.

- У част овог великог јубилеја наше школе представници Радио Београда одлучили су да баш ми добијемо ову значајну донацију кроз “Књигу солидарности”. Ова акција ће употпунити и увећати наш библиотечки фонд, а самим тим и додатно мотивисати наше ученике за читање”, истакла је Драгана Којић, директорка ОШ “Лаза К. Лазаревић” Клење и додала да је у протеклом периоду је у овој школи урађено много тога чиме је значајно унапређен рад установе, наводи Мачва.инфо.

Михајло Шћепановић, уредник акције "Књига солидарност" истакао је да је за 52 године поклоњено око три милиона књига. У ову велику акцију, кроз програме, за више од пола века били су укључени и наши највећи уметници.

- Пре две године смо обележили велики јубилеј, 50 година “Књиге солидарности”, а није први пут да смо у мачванском крају. У години када школа у Клењу обележава изузетан јубилеј,донирали смо преко хиљаду разноврсних књига, што ће обогатити библиотеку, коју ће моћи да користе како ученици и наставно особље, тако и родитељи и сви људи који воле књигу”, истакао је Шћепановић.

Акцију “Књига солидарности” већ четири деценије подржава и новинар и књижевник Миомир Филиповић Фића, на чији предлог је реализована ова сарадња.

- Поносан сам када могу неком да приуштим задовољство да добије књигу, нову или стару. Имао сам прилику да однесем књиге и даље од Мачве, а посебно се радујем што сам успео да издејствујем да “Књига солидарности” дође у Клење поводом 150 година школе. Не морају школске библиотеке да имају само лектиру, опус треба да буде шири. Ево, моји Мачвани, распитајте се у школи које све наслове поседују, сад је зимско време и нема толико посла у пољу, може да се узме књига да се чита,а да се смањи време које се проведе у гледању телевизије или телефона”, изјавио је Филиповић.



ГП

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa