Инфо

21. фебруар 2024.21. феб 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Појачана контрола возача камиона и аутобуса

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 19. до 25. фебруара, спроводе међународну акцију појачане контроле саобраћаја која је усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила. Акција се истовремено спроводи у 30 европских земаља чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Фото: Глас Подриња


Током трајања акције саобраћајна полиција патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила.

Јован Јеринић (Фото: Глас Подриња)


-Посебан акценат ће бити на контроли поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, као и превоза терета и испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса. Анализе саобраћајних незгода у 2023. години показују да су теретна возила учествовала у 5.535 саобраћајних незгода од којих су готово две трећине изазвали управо возачи ових возила. Аутобуси су учествовали у 1.553 саобраћајне незгоде од којих су око трећину изазвали возачи аутобуса. Саобраћајна полиција је у истом периоду, у контроли саобраћаја, открила око 132.000 прекршаја које су извршили возачи теретних возила и 5.200 прекршаја које су учинили возачи аутобуса, каже официр саобраћајне полиције Полицијске управе Шабац, Јован Јеринић.
М.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa