Инфо

22. фебруар 2024.22. феб 2024.
Глас Подриња

Глас Подриња

Авантура је почела- туристичка понуда Мачванског округа на сајму

„Авантура почиње овде“, слоган је 45. Међународног сајма туризма који је првог дана изазвао велико интересовање посетилаца. Своју понуду између осталих представиле су и туристичке организације Мачванског округа.
Глас Подриња

Штандом који је спојио традицију и најпрепознатљивију манифестацију са трајањем дужим од века, Шабац је посетиоце позвао на надалеко чувени вашар, својеврстан бренд града који незванично посети више од 300 хиљада људи за седам дана.Ту су и нова стална поставка у музеју „Мишарске битке“ и брошуре које својим садржајем подсећају на срж туристичке понуде: „Град манифестационог туризма“, „Сеоски туризам шабачког краја“ и „Цер - место славне историје“.
Глас Подриња

Богатић је подсетио на укусе, мирисе тог краја. Мачвани су препознатљиви по доброј и квалитетној кухињи, као и термалним капацитетима. Штанд је уређен тако да позива посетиоце да осете дух њихових манифестација, а кровна је управо „Хајдучко вече“ које је промовисао лично Харамбаша. Културне манифестације, историјске знаменитости, сеоски туризам, настављају низ разноликих садржаја у тој општини.
Глас Подриња

Град на обали Дрине има и те како шта да понуди, те је и Љубовија показала најзначајније локалитете. Спортско- рекреативни, манифестациони и верски туризам, знаменитости и богата угоститељска понуда... Акценат је на лепотици, реци Дрини и Дринској регати- централном догађају који у јулу сваке године бележи све већи број посетилаца.
Глас Подриња

Лозница, завичај великана, колевка азбуке, крај богат културним и историјским наслеђем и природним лепотама, бележи бројне посете током целе године. Спој традиције, сеоског туризма, али и прилике за активан одмор. Наjпознатије мапе њихове туристичке разгледнице су Тршић, Бања Ковиљача, Ваљево, Цер, река Дрина, манастир Троноша. Најмасовније манифестације су: Вуков сабор, ЛилаЛо, Међународна регата „Дрина је само једна“, Видовдански вашар, Међународни фестивал фолклора, Краљевски карневал.
Глас Подриња

Крупањ, с друге стране, може да се подичи манифестацијама: Лазаревдан, Дани међаша, Петровдански сабор, Плодови Рађевине... Под слоганом „Удахни чисту природу" кроз лепоте пешачких, бициклистичких стаза и осталих културно- историјских споменика привлаче туристе широм земље и региона. Бисер понуде је и споменик природе Ковачевића пећина, од 2020. заштићени споменик природе и туристичка атракција.
Глас Подриња

Мали Зворник је такође познат и по природним лепотама, као што су кањон реке Дрине, планина Гучево и прелепа природа око језера Зворник. Посебна атракција је подземни град Карађорђевића, културно- историјски споменик из времена Краљевине Југославије, грађен почетком тридесетих година 20.века, по налогу краља Александра Првог Карађорђевића, као склониште за смештај чланова династије и Владе у случају рата.

Сајам траје до недеље, 25. фебруара. Први пут наступају Камбоџа, Еквадор, Света Луција и Либија, а земље које поново учествују су Индонезија, Куба и Сао Томе и Принципе. Србија своје туристичке потенцијале представља кроз наступе ТОС-а, ТОБ-а, Туристичке организације Војводине, као и многобројних регионалних и локалних туристичких организација из свих делова Србије. Међу излагачима је и Министарство туризма и омладине, Скијалишта Србије, Завод за заштиту природе, Природњачки центар Свилајнац.
Д.Д.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa