Инфо

27. фебруар 2024.27. феб 2024.
Глас Подриња

Глас Подриња

Лозница- спој традиције, сеоског туризма и прилике за активан одмор

Лозница, завичај великана, колевка азбуке, крај богат културним и историјским наслеђем и природним лепотама, бележи бројне посете током целе године. Спој традиције, сеоског туризма, али и прилике за активан одмор.

Најпознатије мапе њихове туристичке разгледнице су Тршић, Бања Ковиљача, Ваљево, Цер, река Дрина, манастир Троноша. Најмасовније манифестације су: Вуков сабор, ЛилаЛо, Међународна регата „Дрина је само једна“, Видовдански вашар, Међународни фестивал фолклора, Краљевски карневал.

-Лозница је град богат природним лепотама, а и људима, то је један од наших слогана. Наравно, колевка азбуке, град Вука Караџића, а све више се прича о фестивалу „ЛилаЛо“, који је постао нова атракција града. Туристичку разгледницу чине наше најпознатије дестинације Бања Ковиљача, Гучево, Цер, али и река Дрина. Свима препоручујем да дођу у Лозницу, која је данас модеран град и да дођу у наш Туристички информативни центар и заједно са нама формирају туру кретања, јер су све ове дестинације релативно близу. Ту је манастир Троноша и оно чиме се хвалимо, све више туристичких производа, огромне инвестиције града, државе у аутопут. Заиста се сад стиже до Лознице врло брзо, ускоро ће брза саобраћајница, Лозница постаје приступачна туристима- рекла је директорка Туристичке организације Лознице Снежана Перић.

Лозница, као и други градови, део је континенталног туризма. Већина туриста посећује је лети, али са задовољством констатују да је велика посета била током Зимског фестивала за празнике. Пуно туриста је најављено за 1.мај, када су бројне манифестације. Интернационални фестивал живих статуа привлачи велику пажњу, као и Сајам цвећа који се одржава у исто време.
Д.Д.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa