Инфо

28. фебруар 2024.28. феб 2024.
Традиционалне акције добровољног давалаштва (фото: зв. фб страница Црвеног крста Шабац)

Традиционалне акције добровољног давалаштва (фото: зв. фб страница Црвеног крста Шабац)

Више од стотину јединица крви прикупљено у три акције

Акција добровољног давања крви средом у Културном центру је већ вишегодишња традиција коју је успоставио и одржава Црвени крст Шабац, но у претходних седам дана оне су биле само једне од акција у којима се окупљају добровољни даваоци из нашег краја.

Прилику да покажу хуманост имали сви заинтересовани на више локација. Уз већ помнуте у великој сали КЦ, мобилне екипе Института за трансфузију крви Србије биле су и у просторијама шабачке Електродистрибуције, као и у Месној заједници Богосавац.

Image by Ahmad Ardity from Pixabay


На овим акцијама (КЦ 21. фебруара, касније у Електродистибуцији и Богосавцу) прикупљено је укупно 114 јединица драгоцене течности. Акцију у Богосавцу је као један од давалаца подржао и председник Скупштине града Немања Пајић.

Акцију у Богосавцу подрћао председник Скупштине града (фото: зв. фб страна Црвеног крста Шабац)


У Црвеном крсту Шабац захваљују свим суграђанима који су до сада дали крв и позивају да се на овај чин хуманости одваже у предстојећим акцијама. Добровољно давалаштво представља један од најхуманијих чинова које сваки здрав појединац може предузети издвојивши неколико минута за донацију која некоме може живот значити.
Д. Б.

Најновији број

23. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa