Инфо

28. фебруар 2024.28. феб 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Крупањ: „Удахни чисту природу“

Крупањ се ове године на 45. Међународном сајму туризма представио заједно са регијом Подриње, ТО Лозница, општинама Мали Зворник и Љубовија. Може да се подичи манифестацијама: Лазаревдан, Дани међаша, Петровдански сабор, Плодови Рађевине... Под слоганом „Удахни чисту природу“ кроз лепоте пешачких, бициклистичких стаза и осталих културно- историјских споменика привлаче туристе широм земље и региона. Бисер понуде је и туристичка атракција Ковачевића пећина, од 2020. заштићени споменик природе.

-Акценат је ове године на представљању здраве, чисте природе и здраве средине. Део свега тога је некако породица и ми смо на овом сајму представили наше потенцијале који могу да привуку породице, младе људе. Наш слоган је „Удахни чисту природу“, где кроз лепоте пешачких, бициклистичких стаза, осталих културно- историјских споменика, привлачимо туристе широм наше земље и овог региона. Бисер наше туристичке понуде јесте Ковачевића пећина који је од 2020. заштићен као један изузетно значајан споменик природе. Овде представљамо манифестације које су заштитни знак Рађевине, почев од Лазаревдана, Петровданског сабора и круна јесу „Плодови Рађевине“- истакла је в.д. директора Туристичко- спортске организације Општине Крупањ Лидија Лукић.


Она је навела да у том месту туристичка сезона траје током целе године.

-Лидери смо у спортско- рекреативном туризму, јер имамо изузетне спортске терене где екипе које долазе на припреме. После Нове године, у фебруару, почињу да долазе екипе на припреме, што рукометне, што оне за дворански спорт или на отвореном. У самом Крупњу има један хотел и хостел, одређен број смештајних једница у виду сеоских газдинстава, кућа, соба и апартмана, али свакако је то недовољно у односу на интересовање туриста који долазе у Крупањ и потражњу за самим местом. За сада смо задовољни смештајним капацитетима, али свакако ћемо пратити потребе наших посетилаца- навела је в.д. директора Туристичко- спортске организације Општине Крупањ.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa