Инфо

25. март 2024.25. мар 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

"Дан отворених врата" ПУ Шабац у знаку деце

Министарство унутрашњих послова, Полицијска управа Шабац, данас је организовала "Дан отворених врата" са циљем да грађанима приближе свој рад. Овом приликом грађани су могли да обиђу зграду Полицијске испоставе у Хајдук Вељковој улици, поставе питања у вези јавне безбедности или безбедности у саобраћају. Прилику су, пре свега, искористили васпитачи и који су довели најмлађе Шапчане да упознају полицијаце који брину о њиховој безбедности и виде како они раде.

Растко Урошевић и Страхиња Митровић (Фото: Глас Подриња)


-Волео бих да будем полицијац и да возим њихов ауто и мотор, а волео бих да возим и ватрогасни камион, рекао је Страхиња Митровић након посете Полицијској испостави.

Фото: Глас Подриња


Деца су могла да уђу у возила која Полиција користи у свом раду, да виде како се врши увиђај, упознају се са основама форензике. Такође, присутан је био и ватрогасни камион, а малишане је посебно одушевило пуштање пене за гашење пожара.

Фото: Глас Подриња


-Највише ми се свидело када су пустили пену и када смо улазили у полицијска возила. Гледали смо њихову опрему и показали су нам за шта служи. Улазили смо у станицу, а добили смо и бомбоне. Волео бих да будем полицајац, зато што овде има много лепих ствари и волео бих да возим полицијски ауто, рекао је Растко Урошевић након завршеног обиласка.

Фото: Глас Подриња


Бранко Јеремић, официр за превенцију и рад Полиције у заједници, истао је да је овај догађај ПУ Шабац организовала, у оквиру рада Полиције у заједници, како би се промовисала полицијска професија и унапредила комуникација грађанима. Такође су желели да упознају грађане са начином обављања послова полицијских службеника и ватрогасаца - спасилаца.

Брако Јеремић (Фото: Глас Подриња)


-Сви заинтересовани грађани су могли да дођу овде и питају све што их интересује из области безбедности, као и о начинима остварења својих права. Ово је један од начина приближавања рада Полиције нашим најмлађим суграђанима. Циљ нам је да неко од деце која су нас посетила у будућности искаже жељу да постане полицијски службеник или ватрогасац - спасилац, рекао је Јеремић.

Фото: Глас Подриња
М.М.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa