Инфо

25. март 2024.25. мар 2024.
Изложба слика „Последице“ аутора Саше Марјановића и Братислава Радовановића

Изложба слика „Последице“ аутора Саше Марјановића и Братислава Радовановића

Изложба слика „Последице“ аутора Саше Марјановића и Братислава Радовановића биће свечано отворена у понедељак, 25. марта у 19 часова у Галерији Културног центра.

Рутина је постала темељ наше животне филозофије, а навика најсигурнији заклон. Верујемо да једино на глаткој површини света, као Нарцис на глаткој површини воде, можемо угледати одраз властитог лика. Али, себе ту ипак не видимо. Јер свет није раван и гладак, он се непрестано таласа, стално је у покрету. Тек ту, на тој неравној, узнемиреној и заталасаној површини света, ми можемо да видимо одраз властитог лика. Нешто слично сугеришу нам и нови радови Саше Марјановића. Да ли је на овим сликама приказана заталасана површина реке, језера или мора? Да ли је уопште реч о води, или о некој растопљеној течности?

Нешто слично сугеришу нам и нови радови Саше Марјановића. Да ли је на овим сликама приказана заталасана површина реке, језера или мора? Да ли је уопште реч о води, или о некој растопљеној течности? Ова питања и нису од великог значаја, уколико схватимо да уметник покушава да ухвати тренутак узнемирености површине течности, да га занимају заправо таласи, тренутак узнемирености те масе. Преливи у нијансама сивих и тамних тонова таласа сугеришу присуство опасности која се надвила над наш свет. Ови радови могу у свест да призову слике нафте која је из танкера изливена у океан, при чему сенка апкалиптичке слутње лебди над читавим призором. А у раду у коме доминирају златни и
бакарни тонови, може се јавити слика у воду изливених отпадака који настају након филтрирања руде бакра, цинка и олова.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa