Инфо

7. април 2024.7. апр 2024.
Отпутовали носећи снове, вреаћају се с трофејом (фото: ВК Шабац Елискир фб)

Отпутовали носећи снове, вреаћају се с трофејом (фото: ВК Шабац Елискир фб)

Поново шампионски из Дубровника

Четврти шампионски трофеј, статуа заштитника Дубровника, стиже у витрине Ватерполо клуба "Шабац Еликсир". Реч је о титули намењеној најбољем тиму Томо купа, најпрестижнијег европског турнира за узраст до 12 и 14 година на контитненту. Генерација 2010. године освојила је титулу пре две године у категорији до 12, а овог априла до 14 година.

У великом финалу Шабац је савладао већ старог ривала, херцегновски Јадран, након бољег извођења четвераца. У регуларном току било је 9:9, а након пенала 12:10. Шапчани су много боље почели меч, имали плус четири средином другог периода, 5:1, водили и 7:4, али је Јадран успео да се врати, преокрене, 9:8, но у последњем минуту Шабац стиже до ремије и пенала.

Играчи са Мандићем и Јовановићем (фото: Томо куп фб страна)


Павловић и Пијетловић су постигли по три гола. Кречковић, Бурсаћ и Лазић погађали су по једном. Павловић, Лазић и Кречковић су постигли голове у пенал серији. Тим су предводили Мирослав Мандић и Игор Јовановић.

Генерација 2012 освојила је девето место. Остваривши пет победа у шест мечева. Једини пораз претрпели су у осмини финала од вицешампиона Младости из Бијеле. У борби за девето место надиграли су репрезентацију Словеније.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa