Инфо

15. април 2024.15. апр 2024.

Почела пријава за пријемне испите за специјализована одељења средњих школа

Пријава ученика за полагање пријемних испита за упис у специјализована одељења гимназија, као и за уметничке средње школе почела је и трајаће до 22. априла, до 16 сати, саопштило је Министарство просвете.

Електронска пријава кандидата врши се на порталу Моја средња школа (мојасредњаскола.гов.рс), а ученици се могу директно пријавити и у својој основној или у школи у којој полажу 19. или 22. априла од 9 до 16 сати.

Полагање пријемних испита биће организовано у средњим школама од 10. до 19. маја, а ученици своје резултате моћи ће да виде на порталу Моја средња школа, додаје се у саопштењу.


Прелиминарним планом уписа превиђено је нешто мање од 5.000 места у специјализованим одељењима гимназија за математику, физику, географију и историју, рачунарство и информатику, биологију и хемију, сценску и аудио-визуелну уметност, филолошке науке, спорт, билингвална одељења, као и за уметничке средње школе - ликовне, балетске и музичке.


За упис у специјализоване гимназије и одељења и уметничке школе је потребно да ученик положи и пријемни испит којим се проверавају склоности и способности ученика, навело је Министарство просвете.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa