Инфо

21. април 2024.21. апр 2024.
Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

Додељене награде Позоришног пролећа

Представa "Очеви и оци" према роману Слободана Селенића, у драматизацији Кате Ђармати у режији Вељка Мићуновића жири Позоришног пролећа доделио је три награде.

Награда за најбољу представу, Награда за режију, Награда за костимографију припала је поменутом драмском комаду.

-Драго ми је што смо добили највеће признање на овом фестивалу, награду за најбољу представу. Истовремено, знам да је и друга наша представа која је учествовала на фестивалу врло високо котирана - навела је уметничка директорка драме Народног позоришта у Београду Молина Удовички Фотез.

Награда за најбољу глумицу додељена је Биљани Кескеновић за улогу Јевресе у представи "Људи од воска", Народног порзоришта из Сомбора, а награду "Љубиша Јовановић" за најбољу мушку улогу добио Озрен Грабарић за улогу Мефиста у Гетеовом (Пра)Фаусту Београдског драмског позоришта.

-Утисци су нам дивни, ми смо овде били и прошле године са представом Галеб и заиста волимо овај фестивал. Навикли смо да долазимо на Позоришно пролеће у Шапцу - рекла је директорка Народног позоришта Сомбор Бојана Ковачевић.

Новинарски жири награду за младог глумца "Залог за будућност" ове године поделио је на равне части пару зрењанинског театра Сари Симовић и Милану Колаку за улоге у представи "Љубинко и Десанка."

-Добар ветар у леђа за све, осетили смо реакције публике. Било је дивно играти пред шабачком публиком- додала је млада глумица Сара Симовић.

У част награђених представу "Дечије повреде" одиграли су Слобода Мићаловић и Вук Костић.
Г.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa