Инфо

23. април 2024.23. апр 2024.
Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

Фото: Глас Подриња/Ј.Р.

Књижара Културног центра у новом руху

Књижара Културног центра добила је ново рухо и како је истакнуто на свечаном отварању уређеног простора намера је да постане место квалитетне писане речи, и уметничких дела. Идеја је да се у другачијем, модерном амбијенту љубитељима кињижевног и ликовног стваралаштва буду доступнија дела примењене уметности.
Фото:Глас Подриња

-Пројекат реновирања био је дуг и захтеван, али резултати барем што се нас тиче,импресивни. Ипак, ово није само обнова простора, већ и обликовање новог концепта који вам данас представљамо Ово место је сада много више од продавнице књига. Наш циљ је да ово буда место где се сусрећу рећи и слике, прошлост и будуцност, али про свега место где се сусрећу људи, сви они који уметност воле и живе, а таквих је у овом граду много и наша заједница већ дуже време чезне за местом попут овог. Задовољство је огромно што смо успели тако нешто нашим суграђанима и да пружимо. Без подршке града Шапца, овај пројекат не би био могућ. Захвалност дугујемо градоначелнику др Александру Пајићу, Бранку Џиновићу, члану већа за културу, као и мом тиму који је уложио велики рад и труд, али и срце како бисмо остварили овај заједнички дуго сањани сан. Нека нова стара књижара буде место које подстиче размисљање и стваралаштво, место које нас спаја и оплемењује – рекао је диркектор Културног центра Урош Лукић.
Фото: Глас Подриња

Градоначелник Шапца др Александар Пајић изразио је наду да ће Шапчанима сада бити доступнија примењена уметност у новом уређеном поростору, али на добро познатој локацији.

-Захваљујем се свима који су учествовали у реализацији и што су имали идеју и визију како да добру писану реч, али и уметност приближе суграђанима. Позивам све суграђане да посете кињжару Културног центра и уживају у свему ономе што су запослени припремили у реновираном простору – изјавио је градоначелник Шапца.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa