Инфо

24. април 2024.24. апр 2024.
П. Томић (фото: КК Зорка сајт)

П. Томић (фото: КК Зорка сајт)

Томић шампион Србије, Мањенчић други сениор државе

Сезона за кајакаше Зорке почела је титулом и вицешампионским звањем. На званично првом такмичењу у сезони 2024, Првенству Србије на 5.000 метара Павле Томић постао је кану шампион Србије у конкуренцији кадета, док је Лука Мањенчић прошао други кроз циљ у трци сениора кајакаша на 5.000 метара, одмах иза Анђела Џомбете, кандидата за Игре у Паризу.

Заузимањем четвртих места одлично су се показали пионири Вук Грубјешић и Тара Игњатовић, као и сениор Жарко Јаковљевић. Наступали су још Софија Ђенадић, Ђурађ Вукашиновић, Матеја Вукашиновић и Милан Ђенадић.

Мањенчић вицешампион (фото: КК Зорка сајт)


Откако је у календар такмичења уврштено Првенство Србије на 5.000 метара, такмичари Зорке су увек освајали макар једну златну медаљу. Тако је било и сада, у недељу, када је кануиста Павле Томић био најбољи у исцрпљујућој кадетској трци која је трајала нешто дуже од пола сата! Медаљу је још освојио и Лука Мањенчић који је био други у сениорској трци, иза кандидата за Олимпијаду у Паризу - Анђела Џомбете.

Било је још прилика за подијум, но лоши временски услови и специфичност овог такмичења које је тешко симулирати узели су маха на велики број такмичара, међу којима и неколицину наших који су били у ситуацији да се нађу на истом, пре свега Андреа Вукашиновић и Стева Радосављевић.

фото: КК Зорка сајт


Шапчани без олимпијских доквалификација

Организоване су изборне трке за Европске олимпијске доквалификације на које су изашли Бранко Лагунџић, Никола Ковачевић, Жарко Јаковљевић, па и кадеткиња Андреа Вукашиновић. Иако су имали задовољавајућа времена за старт сезоне, нису успели да се пласирају на доквалификације Европе за ОИ у Сегедину.

САСТАВ ЕКИПЕ: Вук Грубјешић, Тара Игњатовић, Михаило Андрић (ПИОНИРИ/КЕ); Андреа Вукашиновић, Софија Ђенадић, Павле Томић, Матеја Вукашиновић (КАДЕТИ/КИЊЕ); Ђурађ Вукашиновић, Стева Радосављевић (ЈУНИОРИ/КЕ); Лука Мањенчић, Жарко Јаковљевић, Милан Ђенадић, Вељко Јанковић, Бранко Лагунџић, Никола Ковачевић (СЕНИОРИ)
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa