Инфо

28. април 2024.28. апр 2024.
Image by Speedy McVroom from Pixabay

Image by Speedy McVroom from Pixabay

Разлика у цени указује на фалсификат

Тржишни инспектори су недавно открили илегалну производњу фалсификата детерџената, шампона и кекса "плазма". Марко Драгић из Националне органзације потрошача гостујући на националном сервису истакао је да то није неочекивано, јер се слично догодило и прерходне године и додао да се може очекивати како је на тржишту у Србији велики број фалсификованих производа.

-Поготово што су јако великe разлике у ценама и није реално и природно да буду толике разлике у ценама на пијацама и у самим продавницама. И поред маржи и зараде које трговци имају, опет не може да дође до толиких осцилација - навео је Драгић.

Како је објаснио, управо је то показатељ да је то роба сумњивог порекла и квлаитета и да би требало избегавати или прекомерно контролисати те производе како се потрошачи не би довели у заблуду или било последица да не би настао неки здравствени проблем.

Говорећи о ценама и снижењима, Драгић је рекао да просечан потрошач не може да зна када је дошло до промене цене и да му једино преостаје да трговцу верује да је то заиста тако.

- Тржишна инспекција може увидом у књиге трговаца да види да ли је дошло до промене цена непосредно пре најаве, на пример неко викенд снижење или викенд акције и на тај начин да покрене адекватан поступак и санкционише трговца који на тај начин послује", рекао је Драгић.
РТС/ГП

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa