Инфо

7. мај 2024.7. мај 2024.
(Фото: Глас Подриња/Ј.Р)

(Фото: Глас Подриња/Ј.Р)

67. Фестивал музичких школа у Шапцу: Музичка школа "Михаило Вукдраговић" домаћин

67. Фестивал музичких школа Србије који организује и реализује Музичка школа "Михаило Вукдраговић" Шабац у периоду од 9. до 15. маја окупиће ученике и наставнике из 63 школе из целе Србије.

-Ово је најзначајнији и најважнији Фестивал који се реализује у музичким школама. Наша школа је домаћин ове године, на шта смо посебно поносни. Оно што је занимљиво је да ће 13 школа наступити са оркестрима различитих састава (гудача, тамбураша, тимпаниста,...). Верујем да је ово посебно, јер ће ученици заједно наступити као екипа. На овај начин деца вежбају јавни наступ, стичу сигурност и постају мотивисанији, те је Фестивал идеална прилика за њих – истиче директорка Музичке школе Соња Живковић и наглашава да ће ученици имати прилику да се друже са вршњацима и буду смештени у домовима својих другова.

- Деца су изразила жељу да буду код својих другара. Уз подршку родитеља, школе верујем да ће Шабац бити центар музичких збивања. Еликсир фондација нам је такође помогла у организацији Фестивала. Већи део такмичења биће реализован у нашој школи, али ће оркестри наступити у сали Гимназије и Више васпитачке школе за викенд. Желимо да кроз Фестивал мотивишемо ученике, да их обрабримо да се посвете музици и да покажемо да смо град музике и добри домаћини.

67. Фестивал музичких школа 8. маја концертом Милице Зидарић и Јелене Зидарић Зечевић, а лауреати ће наступити 15. маја.

Фестивал музичких и балетских школа Србије је редовна годишња смотра музичких и педагошких достигнућа школа за основно музичко и балетско образовање, једина манифестација такмичарског карактера у којој ученици наступају и рангирају се екипно. Министарство просвете подржало је Фестивал.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa