Инфо

8. мај 2024.8. мај 2024.
Следи борба за бронзу (фото: Д. Б.)

Следи борба за бронзу (фото: Д. Б.)

Нови Београд у финалу, Шабац у борби за бронзу

Шабац Еликсир - Н. Београд (1:4, 4:2, 3:7,

Нови Београд је у финалу плеј офа, а Шапцу предстоји борба за треће место. Оправдао је бранилац титуле улогу фаворита и на Градском базену за укупни тријумф 2:0 у серији. Заслужена победа, уз превисоку разлику у односу на приказано.

Борба већа него што резултат показује (фото: Д. Б.)


Када је све изједначено, пресуђује искуство. Знање и искуство шампиона било је кључно да игром изједначена четвртина превагне убедљиво на страну ривала.

Шабац припада врху и то је показао у другој четвртини. Надиграо је Београд, постигао четири гола, парирао у сваком сегменту игре, неутрализовао Филиповића и два гола гостију су производ играча више и прецизности Скоупакиса када није било решења.


Стојановић је био нерешив проблем једном од најбољих тимова Европе, имао је три гола на конту, асистенција, сјајну игру у одбрани, у том сегменту Филип Филиповић није такође имао решење за њега и ко зна у којем правцу би меч отишао да није у два напада искључен. Најпре је арбитар досудио обострано искључење, а потом у следећем нападу и треће за Огњена. Недостатак се осетио, јер је без њега тим био већи део трећег и цео четврти квартал.

Нови Београд је то искористио и од плус два у том тренутку стигао до плус пет и решио утакмицу.

Последњих осам минута били су формалност. Недостајало је енергије домаћима, квантитет је био умањен што је омогућило шампиону да оствари убедљиву победу.
Д. Б.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa