Инфо

21. мај 2024.21. мај 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Ухапшено седам особа због педофилије, међу њима и Шапчанин

Више јавно тужилаштво у Београду, Посебно одељење за борбу против високотехнолошког криминала у сарадњи са полицијским службеницима Управе за технику, Службе за борбу против високотехнолошког криминала и полицијским службеницима полицијских управа Смедерева, Пирота, Шапца, Лесковца, Тутина, Врања и Бора у наставку акције „Армагедон“ ухапсили су седам особа са територије Републике Србије, саопштено је данас.

Ухапшени су М.Ц. (1958) из Шапца, Н.Б. (2000) из Пирота, П.С. (1999) из Лесковца, М.А (1980) из Тутина, П.Д. (2000) из Смедерева, Л.Л. (1995) из Врања, М.М. (1993) из Неготина.

Они се сумњиче да су извршили кривична дела – приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, на тај начин што су у дужем временском периоду, путем Интернета, преузимали, чували и делили садржаје настале искоришћавањем деце у порнографске сврхе, као и путем друштвених мрежа са својих лажних налога ступили у комуникацију са малолетним лицима, слали фотографије и видео записе порнографске садржине и прибавили садржаје настале експлоатацијом малолетног лица.

Приликом претресања станова осумњичених лица, увидом у рачунаре и рачунарску опрему пронађене су фотографије и видео записи настали сексуалном експлоатацијом деце, у највећем броју случајева узраста од 6 до 10 година, али и узраста испод 2 године. Такође су пронађене поруке којима су осумњичени полно узнемиравали децу и малолетна лица, односно поједини тражили од њих да им пошаљу слике и видео снимке на којима су обнажени.

За шест осумњичених лица је одређено задржавање до 48 сати и исти ће, у законском року, уз кривичне пријаве, бити приведени у Посебно одељење за борбу против ВТК, ВЈТ у Београду, док ће за једно лице кривична пријава бити поднета у редовном поступку, наводи се у саопштењу.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa